Martijn Sintemaartensdijk

Data Architect

"Alles kan altijd beter"

Telefoon:  +31303078743

E-mail:  

Martijn.Sintemaartensdijk@dikw.com

Martijn studeerde Farmacie aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Als vakantiebaantje ontwikkelde hij voor een rederij een database. Uiteindelijk rolde hij via de functie van financieel analist de ICT in en zette voor de rederij meerdere databases op. Vervolgens ging hij bij Ordina aan de slag als BI consultant. Uiteindelijk belandde hij bij DIKW.


Martijn zegt dat hij stug is, maar dat is geen slechte eigenschap. Hij houdt zich namelijk niet zozeer met de details bezig, maar houdt altijd het einddoel in het oog. Hij heeft een helikopterview over het project. Martijn kijkt altijd goed vanuit de business behoefte naar een technische oplossing. Hij is analytisch en gaat altijd op zoek naar een structurele oplossing.


Het referentiemodel waar Martijn mee werkt is de DIKW Accelerator, het ISRA model. De levenscyclus van bedrijven wordt steeds korter. Bedrijven moeten transformeren of innoveren. Daar gaat het whitepaper Designed for Change over. 


De wereld verandert snel en dat geldt ook voor de wereld van data science. Het beschikbaar maken van data wordt steeds belangrijker. Met de ruime kennis en expertise van Martijn zorgt hij ervoor dat de klant altijd de beste oplossing krijgt.

Collega's van Martijn