De meeste MKB organisaties worstelen nog steeds om data uit diverse databases en applicaties te ontsluiten om hier vervolgens rapportages of dashboards van te maken. MKB bedrijven hebben in de regel geen grote IT afdelingen, geen grote budgetten en hebben net als vele andere organisaties moeite om data specialisten te vinden.

Het is al een uitdaging om je dagelijkse business te runnen. Meestal willen ze eerst de basis op orde hebben voordat ze aan innovatieve data toepassingen beginnen. Dit is de realiteit en business as usual. Herkenbaar?

 

Dat wil niet zeggen dat organisaties geen ambities hebben op het gebied van data. Sterker nog, dat hebben ze wel, maar ze komen er gewoonweg niet aan toe en zijn al druk bezig met het realiseren van dagelijkse of maandelijkse rapportages om de business te runnen. Dit is één van de meest voorkomende oorzaken als het gaat om vertraging op het gebied van innovatieve data toepassingen.

Andere oorzaken zijn gebrek aan tijd, te weinig budget, gebrek aan kennis, geen idee welke software nodig is, personele schaarste en last but not least: wat is de businesscase?

Bluemine is speciaal bedacht en opgezet voor MKB organisaties die innovatieve ambities hebben en is het antwoord op de bovengenoemde oorzaken. Bluemine is namelijk een service. Deze service bevat:

 

  • Alle benodigde software en hardware om niet alleen rapportages te realiseren op basis van data, desnoods uit meerdere bronnen, maar ook software voor toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). 
  • Verder biedt Bluemine multidisciplinaire ondersteuning, dat betekent meerdere rollen voor de prijs van één consultant in plaats van meerdere rollen en dus consultants inhuren.  
 

Alles wat nodig is hebben we dus al en wordt ingezet voor meerdere klanten. U profiteert dus van de schaalvoordelen, de kostenvoordelen en u hoeft zich niet meer af te vragen welke software allemaal nodig is. Dit noemen we ontzorgen!

 

Daarnaast kunnen we ondertussen ook uw eigen mensen opleiden, via onze Academy, tot data specialisten. Uw eigen mensen kennen uw business het beste en als ze deze kennis kunnen combineren met kennis over data, dan haalt u echt alles uit uw mensen en het biedt ze nog perspectief ook. Zo laat u data voor u renderen!

Samen kunnen we dan bedenken hoe uw organisatie kan profiteren van de mogelijkheden van data, want daar doet u het voor!

 

Met Bluemine hebben we eindelijk innovatie met data financieel laagdrempelig gemaakt, technisch toegankelijk en we brengen de kennis naar uw mensen toe. U kunt nu ook profiteren van de innovatieve mogelijkheden van data. Meerdere organisaties zijn u voorgegaan en wij vertellen u er graag over waarom zij voor Bluemine hebben gekozen.

Overige Blogs

Heeft u vragen over Big Data in het MKB?

 

Neem dan contact op met:

Mark van Berkel

 

Telefoon:

+31612369814

 

E-mail:

Mark.van.Berkel@dikw.com