Haal het beste uit uw bedrijf naar boven met Big Data

Het is gebleken dat Big Data niet alleen voor de grote organisaties is weggelegd. Ook voor het MKB kan het van grote toegevoegde waarde zijn. Mkb’ers kampen echter met een resourcetekort.

Het verzamelen van data, deze op de juiste manier verwerken en rapporteren middels een duidelijk overzicht, is niet eenvoudig uit te voeren door een enkel persoon van een kleine organisatie. Hoe zet u tóch de volgende stap naar het toepassen van Big Data en Business Intelligence (BI) in uw bedrijf?

 

Big data in het mkb

Zoals gezegd worden Big Data en BI niet alleen bij grote organisaties, maar ook in het mkb steeds bruikbaarder. Ondernemersschatten hun eigen ontwikkelniveau met betrekking tot databeheer vaak laag in: ze denken dat er veel expertise en kennis nodig is om een Big Data-strategie op te zetten. Veel Mkb’ers geven aan dat zij hiervoor geen getraind personeel of expertise in huis hebben. Jammer genoeg laten ze hierdoor een enorme mogelijkheid liggen om hun bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Kansen in het mkb

Het gebruik van Big Data kan interessante inzichten bieden in interne bedrijfsprocessen. U kunt er bijvoorbeeld eenvoudig achter komen hoe deze effectiever ingericht kunnen worden of soepeler kunnen verlopen. Ook kunnen er innovatieve producten ontwikkeld worden op basis van relevante data. Het gebruik van Big Data en BI kan u namelijk waardevolle informatie geven over de behoeftes en waardering van de klant, zodat u deze optimaal kan bedienen en uw producten daarop aanpassen. Op die manier levert u de best mogelijke dienstverlening aan uw klanten.

 

Zet de volgende stap

Wanneer u goed gebruik wilt maken van de voordelen van Big Data en BI, maar daarvoor niet de resources in huis heeft, doet u er goed aan om een externe expert in de arm te nemen. Deze kan samen met u de Big Data-strategie uitdenken, de data-analyse uitvoeren en een duidelijk en behapbaar rapport presenteren. Zo bent u in staat om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren, zonder dat u daar extra personeel voor hoeft aan te nemen of extra cursussen moet te volgen.

 

Groeien met behulp van Business Intelligence

Door middel van betrouwbare en overzichtelijke rapportages kunt u het beste uit uw bedrijf naar boven halen. Wilt u de volgende stap op het gebied van Big Data maken?

 

Download dan nu het e-book ‘Zet als mkb’er de volgende stap naar volwassenheid op het gebied van Big Data’.

Overige Blogs

Heeft u vragen over Big Data in het MKB?

 

Neem dan contact op met:

Mark van Berkel

 

Telefoon:

+31612369814

 

E-mail:

Mark.van.Berkel@dikw.com